Skip to content. | Skip to navigation

You are here: Home / Cultuur & Tradities / El Rocio

El Rocio

Ook al woon je al jaren in Andalusië, de lokale bevolking blijft je verrassen met zijn mooie en bijzondere tradities.  De pelgrimstocht naar El Rocío en zijn gelijknamige maagd word er elk jaar met Pinksteren gelopen vanuit steden en dorpen uit heel Spanje. Dit maakt het de belangrijkste jaarlijkse pelgrimstocht van het land.

Eén keer in de 7 jaar verplaatst de maagd van El Rocío naar het naastgelegen dorp Almonte. Een heel bijzonder evenement waar het dorp jaren naartoe leeft en alles uit de kast trekt. Versierde straten en pleinen over de gehele route. Op maandag middag 19-8-2019 is de maagd de kerk van El Rocío uitgedragen om vervolgens op  20-8-2019 rond 7 uur aan te komen in het dorp waar haar beschermende cape is afgedaan voor het laatste stuk van de route richting de kerk van Almonte. Hier blijft ze 9 maanden om twee weken voor de jaarlijkse pelgrimstocht weer terug te zijn in El Rocío.

Almonte en in het bijzonder El Rocío zijn hele bijzondere dorpen om te bezoeken in de provincie Huelva op ongeveer een uur rijden van Sevilla.

Wil je zelf een keer met een groep een pelgrimstocht meemaken door het natuurpark Doñana en eindigen in El Rocío. Bekijk onze activiteit Camino Rociero.

Send to a friend

Information
be euro Prices ex. VAT
  We are happy to send you more information regarding the lunch and dinner options along with our quotation.