Skip to content. | Skip to navigation

You are here: Home / 5 voordelen van een incentivereis

5 voordelen van een incentivereis

Incentivereis:

Op zoek naar een manier om je medewerkers te belonen en motiveren. Denk dan aan een incentivereis. Een reis met het personeel is een uitstekende manier om de medewerkers te motiveren, inspireren en de cohesie binnen een bedrijf te versterken. Veel managers geven nog steeds de voorkeur aan een financiële stimulans terwijl de wetenschappelijke onderzoeken duidelijk aantonen dat dit een dure en weinig effectieve methode is om medewerkers te motiveren. Een incentive reis is dan ook niet alleen een beloning voor de medewerkers maar ook voor het bedrijf. Hieronder 5 belangrijke voordelen van organiseren van een incentivereis.

1. Een kosteneffectieve manier om te belonen

Hoewel de meeste managers financiële prikkels nog steeds kiezen als belangrijkste manier om medewerkers te motiveren blijkt uit diverse studies zoals die van Harvard Business Review dat dit de duurste en zeker niet de meest effectieve manier is. Publieke waardering en erkenning is veel belangrijker. Een incentivereis is een heel duidelijk voorbeeld hiervan. Dit is niet alleen een duidelijke waardering voor de medewerker binnen het bedrijf maar ook een hele visuele voor het thuisfront. Het gezin, familie en vrienden van de medewerker zien de waardering van het harde werk en eventuele overuren. Een toename aan de steun en begrip is een logisch gevolg.

Een incentivereis heeft daarnaast ook een langdurig effect. Een geldbonus wordt gezien als salaris, word uitgegeven aan achterstallige rekeningen en is iets wat al snel is vergeten. Een spannende incentive reis daarentegen is een unieke ervaring die een medewerker zelfstandig nooit zou beleven, de dankbaarheid daarvoor is vele malen groter en de herinnering hieraan blijft veel langer hangen.

Bekijk dit interessante artikel op Inc. en ontdek waarom geld het minst effectieve middel is om te belonen.

2. Betrokkenheid en loyaliteit stimuleren

Het mag duidelijk zijn dat meegaan op een personeelsreis een groot compliment is voor een medewerker. Het effect dat medewerkers zich gewaardeerd voelen binnen het bedrijf mag niet worden onderschat.

“Productievere en betrokken werknemers die minder vaak ziek zijn én voor meer tevreden klanten zorgen. Dat levert het vaker expliciet waarderen van jouw werknemers je bedrijf op. ‘Een compliment dat oprecht en gemeend is, voelt alsof je een grote prijs in de loterij wint.” Uit het artikel: Dit doet waardering met je medewerkers.

Zoals in punt één aangegeven blijft de herinnering aan deze beloning lang aanwezig en zorg daarmee voor een langdurig positief effect op de betrokkenheid en loyaliteit van de medewerker. Waardering en steun zijn belangrijke factoren voor het stimuleren van Hart voor de zaak, net als het teamgevoel op kantoor, dit zijn precies dingen die versterkt worden door deze stimulans.

3. Onderling band medewerkers versterken.

Wat de bestemming en inhoud van de incentivereis ook is. Een personeelsreis moet gezien worden als één grote teambuilding sessie. Zowel de weg er naartoe als de reis zelf. Wanneer mensen samen werken en onder druk doelen moeten bereiken is er wellicht weinig tijd om aan de onderlinge band te werken. Samen reizen creëert deze onderlinge band die je niet op de werkvloer kunt bereiken. Mensen leren elkaar op een andere manier kennen.

Hoewel het accent van de reis misschien ligt op het belonen doormiddel van plezier en leuke ervaringen en niet op teambuilding sessies is het gevolg van een gezamenlijke ervaring altijd dat de onderlinge band hierdoor beïnvloed wordt. Het teamgevoel moet hiermee versterkt worden. Het is van belang dit in het achterhoofd te houden bij het kiezen van de juiste invulling van het programma. Wij denken hierbij graag mee. Je kunt daarnaast natuurlijk ook een van onze leuke teambuilding activiteiten kiezen.

De effecten van een goede onderling band op de werkvloer zijn voor iedereen duidelijk, maar wist je dat dit ook de gezondheid en het welzijn van het personeel op een positieve manier beïnvloed.

“Leaders who create a shared sense of purpose and identity within their work teams can help improve employee health and wellbeing.”  Uit het onderzoek van: University Queensland

Aangezien mentaal- en fysiek gezonde mensen betere prestaties leveren en aanmerkelijk minder ziekteverzuim hebben is dit naast de productievere teams één van de belangrijkste beloningen voor het bedrijf.

4. Behalen van bedrijfsdoelen.

We hebben gezien dat het motiveren van het personeel en versterken van de onderlinge band duidelijke beloningen zijn voor het bedrijf van het organiseren van een personeelsreis. Ook hebben we geconcludeerd dat deze methode kosten efficiënter is dan een financiële prikkel. Hoewel voor de managers duidelijk te zien is op de werkvloer is het soms lastig de effecten hiervan exact te meten.

Een incentive reis kan echter ook op een directe manier bijdragen aan het behalen van de bedrijfsdoelen. Door het opzetten van een gestructureerd incentive programma kunnen medewerkers vooraf gestimuleerd worden. Dit kan door targets te stellen voor individuele medewerkers in bijvoorbeeld een salesprogramma maar ook door doelen te stellen voor een bepaald team of een complete afdeling. Of waarom niet voor het bedrijf in zijn geheel.

Bedenk zorgvuldig of je hiermee de onderlinge competitie wilt stimuleren om zo het beste uit de individuele medewerkers te halen of juist een sterk team wil creëren. Gezamenlijke doelen = gezondere medewerkers.

Door in de periode waarin de doelen behaald moeten worden aan de reis te refereren, teasers te sturen, en beetje bij beetje de bestemming prijs te geven, kan het programma echt gaan leven en medewerkers motiveren. Wij denken graag mee in dit proces en kunnen de reis al in Nederland laten beginnen. Wat denk je er bijvoorbeeld van als er ineens een professionele Spaanse ham snijder, wijnschenker of een flamenco gitarist op kantoor staat als er een tussentijds doel is bereikt.

5. Wek de interesse van toekomstig toppersoneel.

Er zijn medewerkers en er zijn topmedewerkers. Goed personeel is goud waard. Er zijn zelfs complete bedrijfstakken opgezet om bedrijven te voorzien van de beste medewerkers. Maar hoe krijg je die medewerkers binnen. Waarom kiezen ze voor jullie bedrijf. Het vooruitzicht op een incentivereis kan net die ene extra aansprekende motivatie zijn die in plaats van meer geld te bieden de keuze op jullie bedrijf laat vallen.

Conclusie

De enorme beloningen voor het bedrijf in de zin van productiviteit en geluk van de medewerker leidt tot de vraag, hoe kun je niet overwegen om een incentive programma voor je medewerkers op te zetten?

Hoewel wij werken op maat hebben we een aantal voorbeelden van succesvolle incentivereizen uitgewerkt in Spanje. Bekijk onze pagina Incentive reizen Andalusië voor inspiratie en voorbeelden.

Meteen een vrijblijvende offerte opvragen voor een incentivereis op maat kan ook via ons aanvraag formulier of ga naar onze contactpagina om direct contact met ons op te nemen.

Incentive Trip Sevilla 3 dagen
Sevilla is de stad voor een incentive trip. Laat je verrassen door de zuid spaanse cultuur tradities en het magische stadscentrum van de hoofdstad van Andalusië. Op zoek naar een zonnige bestemming. Sevilla heeft maar liefst 300 dagen per jaar een strak blauwe lucht. Niet raar dat de mensen vrolijk zijn in deze stad vol gezelligheid.
Incentive reis Ronda 3 dagen
Incentive reis naar Ronda. Dit stadje is misschien wel het leukste Spanje. Gelegen aan de rand van een klif en de eeuwen oude brug over de kloof die de twee delen van de stad verbindt maken het In ieder geval een van de meest gefotografeerde plekken van Spanje.
Incentive reis Granada 3 dagen
Incentive reis naar Granada organiseren, deze avontuurlijke trip in Andalusië wordt zeker een onvergetelijke ervaring. De bergen van de Sierra Nevada, de woestijn van Guadix, en de smalle straten van Albaicín in Granada met uitzicht op het Alhambra zijn het decor van deze incentive reis.
Incentive reis Andalusië Spanje 3 dagen Malaga - Sevilla
Andalusië is de meest authentieke regio voor een incentive reis in Spanje. Flamenco, tapas, stierenvechten, al deze Spaanse tradities komen hier vandaan. Daarnaast heeft Andalusië veruit het meest gevarieerde landschap. Je vindt hier de droogste, natste, het hoogste, en het meest vlakke gedeelte van Spanje. Deze rondreis gaat van Malaga naar Sevilla.
Information
be euro Prices ex. VAT
  We are happy to send you more information regarding the lunch and dinner options along with our quotation.