Skip to content. | Skip to navigation

You are here: Home / Outdoor activiteiten / Doñana en El Rocio met Paard en wagen

Doñana en El Rocio met Paard en wagen

Description Paard en wagen tour Doñana El Rocio

Waar kun je beter paardrijden dan het western dorp El Rocio en het nationale park Doñana. Als je op zoek bent naar een authentieke ervaring in Spanje, dan is er weinig wat dit kan overtreffen.

El Rocio

Het dorp El Rocio, slechts een uur van Sevilla en slechts 15 minuten van het strand, is omgeven door het bos en de moerassen van het Nationaal Park Doñana. El Rocio is een van die plaatsen die heel moeilijk te beschrijven is, men moet de ervaring zien en beleven om volledig te begrijpen. Dit dorp lijkt te zijn gemaakt voor paarden. Er zijn geen verharde wegen, alleen zand, alle huizen hebben balken aan het terras om de paarden te binden. Alle huizen hebben ook een achteringang om binnen te komen met je paard en paard en wagen. Zelfs de bars hebben hoge tafels zodat de mensen een biertje op de rug van hun paard kunnen drinken. Mensen uit de hele regio houden ervan om het weekend hier door te brengen om hun paarden te rijden, te zingen, te drinken en te dansen. Een keer per jaar verzamelen de cowboys alle duizenden wilde paarden die in Doñana wonen en brengen ze naar het dorp waar ze gezegend zijn door de plaatselijke priester voordat ze verder gaan naar Almonte waar ze vijf dagen zullen blijven. Dit evenement heet Saca de las Yeguas. El Rocio is ook een bedevaartsoord en elk jaar bezoeken pelgrims uit heel Spanje de maagd van El Rocio.

Doñana

Het Nationale Park Doñana strekt zich uit over 3 provincies, Huelva, Cadiz en Sevilla. Dit is de plaats waar de Guadalquivir rivier uitmondt in de Atlantische oceaan, daarom zijn er zoveel moerassen en ondiepe stromen. Het is een van de belangrijkste natuurparken in Europa omdat deze moerassen de rustplaats vormen voor duizenden migrerende vogels tussen Afrika en Europa. Daarnaast is het unieke ecosysteem het leefgebied van belangrijke bedreigde soorten zoals de Iberische Lynx en de keizerarend. Andere interessante dieren die je hier kunt vinden zijn wilde paarden, koeien, herten, wilde zwijnen en de mooie roze flamenco's. Lees meer over dit natuurpark op onze pagina National Park Doñana.

Camino Rociero

We stellen een tour voor met paard en wagen waarbij alle lokale tradities gecombineerd worden met een rondrit door het dorp en Doñana. Een ervaring die u nooit zult vergeten. Deze koetsentour begint in het dorpje El Rocio waar we een drankje en wat snoepjes hebben voordat we beginnen. In het paard en wagen zal er water zijn, en als je kiest voor lokale wijn Manzanilla. Een lokale muziekgroep, Coro Rociero (gitaristen, zangers en dansers) zal ons vergezellen om dit een authentieke en leuke ervaring te maken. Zij zullen verantwoordelijk zijn voor het entertainment en zorgen ervoor dat er een feest midden in de natuur wordt gebouwd. Tijdens onze eerste stop wordt een aperitief geserveerd in het midden van het bos van Doñana en de muziekgroep nodigt iedereen uit om te dansen.

Als we onze tour vervolgen, komen we aan bij onze tweede stop voor de lunch. Ja, een lunch midden in de natuur, maar met de service van een restaurant. Na de lunch gaan we terug naar El Rocio waar we de tour naar de kerk beëindigen.

Programm Example

  • Welkomstdrankje in El Rocio
  • Start paarden tour Doñana
  • Aperitief in het bos
  • Vervolg route
  • Lunch midden in de natuur
  • Terugweg naar El Rocio
  • Afsluitnig tour in de kerk

Duration

3 uur

Location

El Rocio, Huelva, Andalusië

Prices starting at

Rit met paard en wagen Doñana El Rocio - prijs op aanvraag

Costs extensions

Op aanvraag:
Welkomstdrankjes
Drankjes in de rijtuigen
Aperitief
Lunch

Availability

Deze outdoor-activiteit in Huelva is het hele jaar door beschikbaar, op alle dagen van de week, met uitzondering van de pelgrimsweek met pinksteren (ovv  beschikbaarheid).

Offer request

(Verplicht)
(Verplicht)
(Verplicht)
(Verplicht)

Send to a friend

Information
be euro Prices ex. VAT
  We are happy to send you more information regarding the lunch and dinner options along with our quotation.