Skip to content. | Skip to navigation

You are here: Home / POI Andalusië / Plaza España - Sevilla

Plaza España - Sevilla

Het schitterende Plaza de España ligt in het Maria Luisa park. Dit romantische plein werd ontworpen door Anibal Gonzáles Álvarez in 1929 ter gelegendheid van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling. Toen de toenmalige koning het plein voor het eerst zag toen het af was zei hij. Heren, ik wist dat het mooi zou worden maar niet zo mooi. Het lijkt erop dat dit algemeen nog steeds geld aangezien het plein op plaats twee is gezet op de lijst van meest bijzondere plekken om te bezoeken ter wereld door de reizigers van Tripadvisor.

Dit evenement was bedoeld om om de band tussen Spanje, Portugal en haar koloniën te vergroten, waarbij elk land een paviljoen ontwierp. Er zijn heel wat fraaie paviljoens te bewonderen, maar het plaza de España is toch wel een absoluut hoogtepunt.

Het plein is aangelegd in de vorm van een gigantische halve cirkel en wordt omringd door het prachtig gedecoreerde gebouw met twee torens aan beide uiteinden. De vorm stond symbool voor de omarming door moederland Spanje van haar Zuid-Amerikaanse koloniën! De opening in de richting van de rivier de Guadalquivir symboliseert de weg naar de koloniën en Amerika.
In het midden van het plein bevindt zich een prachtige fontein. Erlangs stroomt een gracht waarover 4 bruggen zijn aangelegd, als symbool van de 4 koninkrijken waaruit Spanje toentertijd bestond: Castilië, Léon, Navarra en Aragón.
De gebouwen rond het plein worden thans gebruikt door verschillende diensten van de overheid.
Onder de gebouwen bevinden zich in de vorm van bankjes prachtige tableaus van keramische tegeltjes, de azulos. Deze illustreren op kleurrijke wijze de diverse Spaanse provincies met hun eigen landkaart, het provinciewapen en historische gebeurtenissen.

Deze unieke plek leent zich bij uitstek voor het maken van fantastische panorama foto's, maar je kan ook kiezen voor een ritje in een paardenkoets of voor het varen in een bootje door de gracht.

Weetje: het plein werd gebruikt als decor voor de films "Lawrence of Arabia" en voor "Star Wars: Attack of the Clones".

Plaza España is een vaste stop in veel van onze activiteiten, bijvoorbeeld in onze Fiets Tour of Fietstocht Sevilla. Leuke activiteiten waarbij je door middel van opdrachten, vragen en foto´s de stad op een originele manier leert kennen.

Send to a friend

Information
be euro Prices ex. VAT
  We are happy to send you more information regarding the lunch and dinner options along with our quotation.